Tarief en vergoeding bij Psychologenpraktijk Amsterdam

Individuele therapie

Een individuele intake duurt 45 minuten en kost € 100,- (geen btw)
Ieder vervolg consult duurt 45 minuten en kost € 100,- (geen btw)

Relatietherapie

Zowel de intake als ieder vervolg consult voor jullie samen duurt 90 minuten en kost € 200,- (excl. btw). De vervolgconsulten zullen in het begin van de therapie meestal om de twee weken plaatsvinden.

Betalen en afzeggen

Je betaalt altijd na afloop van iedere sessie contant of per pin. Een gemaakte afspraak is niet vrijblijvend. Als je een afspraak niet kunt nakomen, dan vinden we het prettig dat je de afspraak zo snel als mogelijk annuleert, zodat we nog een andere afspraak kunnen inplannen. Je kunt dit telefonisch of per mail doen tot uiterlijk 48 uur (2 werkdagen) van tevoren. Als je niet op tijd de afspraak afzegt, brengen we de kosten in rekening.

Vergoeding – ingewikkeld, stem het af met je verzekeraar

Het belangrijkste dat we je willen meegeven is dat recht hebben op een vergoeding van je zorgverzekeraar voor een behandeling niet hetzelfde is als ‘gratis’. Als je een behandeling volgt bij een GZ psycholoog, kun je een gedeeltelijke vergoeding ontvangen vanuit de basisverzekering (relatietherapie is uitgesloten van vergoeding).

De kans is echter groot dat er weinig of geen verschil bestaat tussen een gedeeltelijke vergoeding als je een behandeling volgt bij een GZ psycholoog of een psycholoog die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Dit hangt af van de hoogte van het eigen risico, het maximum aantal sessies en het maximum bedrag dat vergoed wordt in het basispakket, de soort therapie én de aanvullende verzekeringen.

Aanvullend verzekerd

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je vaak een gehele of gedeeltelijke vergoeding ontvangen zónder effect op je eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg.

Let op, de behandelingen vallen voor de zorgverzekering onder de noemer alternatieve hulpverlening, dus niet onder psychologische hulp. Kijk dus naar het budget dat je voor alternatieve hulp in je aanvullende verzekering beschikbaar hebt.

Als je vragen hebt over de exacte vergoeding, kijk dan in je polisvoorwaarden of vraag het na bij je zorgverzekeraar.

Contact Psycholoog

Als je nog vragen hebt over de kosten of de tarieven die we hanteren: bel of mail ons via praktijk Psycholoog Amsterdam.